Freeke Moes in actie tegen China
Freeke Moes in actie tegen China Adimazes Pvt Ltd

Oranje Dames verslaan het China van Alyson Annan

Door: Reinder Bijmholt Oranje dames Oranje Oranje dames Pro League (div. landen)

Vandaag stond de derde wedstrijd van de Pro League campagne in India op het programma voor de Oranje Dames, met China als tegenstander. De bondscoach van het Chinese damesteam is Alyson Annan, voorheen bondscoach van het Nederlandse team.

Nederland worstelde in de eerste helft, maar vond hun ritme om een uitstekend Chinees team met 3-1 te verslaan. Beide teams kregen kansen om te scoren, maar China had er meer uit kunnen halen gezien de gemiste kansen. Zhong Jiaqi slaagde er echter in om China op voorsprong te zetten in het tweede kwart, door behendig de bal met haar backhand lob over de keeper heen te spelen. Maar Freeke Moes trok de stand gelijk voor Nederland, draaide naar haar backhand en sloeg perfect binnen. Marijn Veen zette Nederland daarna op voorsprong na 25 minuten toen een rommelige situatie voor het doel de bal voor haar neus deed belanden voor een makkelijke intikker. Hoewel China goed en georganiseerd bleef hockeyen, stonden ze bij rust met 2-1 achter.

Nederland versterkte de as in de tweede helft en nam meer controle. Moes gaf Nederland een welkome voorsprong van twee doelpunten nadat ze ongehinderd over de kop van de cirkel mocht lopen voordat ze haar schot loste. China slaagde er goed in om Nederlandse strafcornerkansen te voorkomen, maar slaagde er vervolgens niet in om te scoren uit drie van hun eigen kansen.

De titel van Speler van de Wedstrijd ging naar Nederlandse Freeke Moes, die terugblikte op de uitdagende wedstrijd: “Het was een goede wedstrijd denk ik, dus we zijn blij met de overwinning. Ik denk dat de momenten waarop we echt begonnen te passen en echt vooruit gingen, de doelpunten kwamen. Ik denk dat we veel andere kansen hadden, maar het is oké voor vandaag.”