Afbeelding
Foto: Site Forescate

Super Sunday Forescate met wisselend succes

Door: Reinder Bijmholt Zuid-Holland Eerste klasse dames Eerste klasse heren Regionaal Zuid-Holland

In een spannende hockeywedstrijd wist Dames 1 van Forescate een knappe overwinning te behalen op Alphen, waarbij de thuisploeg zich terugvocht van een achterstand om uiteindelijk met 5-2 te triomferen. Lees verder om te ontdekken hoe Forescate deze enerverende wedstrijd tot een succes wist te maken. Voor de Heren van Forescate was het een uitdagende dag, want ze stonden tegenover Alphen in de Overgangsklasse. Ondanks een sterke start van Alphen wist Forescate niet op te boksen tegen hun tegenstander, resulterend in een 0-5 nederlaag. Lees verder om te zien hoe deze Overgangsklasse-wedstrijd verliep en wat de lessen waren voor het Forescate-team.

Dames 1

Bij Dames 1 van Forescate heerste enige onvrede na de openingswedstrijd in de eerste klasse, waarin ze een nederlaag van 2-1 moesten incasseren tegen Alecto. In hun eerste thuiswedstrijd ontvingen ze Alphen, een team dat dit seizoen aanzienlijke veranderingen heeft ondergaan. Al snel in de wedstrijd opende Lotte de Bruin de score na een assist van Esther van Zonneveld. Maar de middag bleek verre van rustig te worden, want Alphen wist verrassend gelijk te maken en nam zelfs een voorsprong van 1-2. Anouk van Zonneveld herstelde echter het evenwicht met twee doelpunten uit strafcorners voor de rust, waardoor het 2-2 stond.

In de tweede helft herhaalde Anouk van Zonneveld haar kunststukje door nog een keer te scoren, waardoor Forescate met 3-2 voor kwam te staan. In het laatste kwart van de wedstrijd wist Forescate de voorsprong verder uit te breiden naar 5-2 dankzij een intikker van Esmee Braams, na een voorzet van Esther van Zonneveld. Het slotakkoord kwam op naam van Anne “Jack” Mulder, die zelden scoort maar dit keer op de juiste plek stond. Het was een nuttige en verdiende overwinning voor Forescate. Op zondag 24 september staat hun volgende wedstrijd op het programma tegen De Reigers, opnieuw een thuiswedstrijd op Adegeest.

Heren 1

Onder het toeziend oog van ongeveer 350 toeschouwers stond Forescate Heren 1 voor de tweede keer op rij in de Overgangsklasse tegenover een lokale rivaal. Na de indrukwekkende 0-2 overwinning op titelkandidaat Leiden bij hun terugkeer in de Overgangsklasse, was het nu de beurt aan het nog puntloze Alphen. Alphen, een team dat Forescate nog kende uit hun dagen in de eerste klasse, maar dat de afgelopen jaren in de Overgangsklasse speelde.

Alphen opende de score snel door een verdedigingsfout van de thuisploeg af te straffen, waardoor het 0-1 werd. Forescate kreeg vervolgens enkele kansen om gelijk te maken, maar slaagde er niet in het net te vinden. In de genadeloze wereld van de Overgangsklasse breidde Alphen hun voorsprong uit naar 0-2 met een benutte strafcorner.

Zelfs na de rust toonde Alphen zich slimmer, gehaaider, effectiever en handiger op cruciale momenten. Forescate kreeg nog steeds kansen en strafcorners, maar slaagde er niet in te scoren. Aan de andere kant wist Alphen maar liefst drie keer te scoren, wat resulteerde in een eindstand van 0-5 na zeventig minuten.

Forescate heeft een waardevolle les geleerd en zal de wedstrijdbeelden analyseren om verbeterpunten te identificeren. Op zondag 24 september krijgt Forescate de kans om in eigen huis tegen De Reigers te laten zien wat ze hebben geleerd van de wedstrijd tegen Alphen, met de wedstrijd die om 14.45 uur begint.

Hockey Connect Magazine