Match #10 Played between India vs Netherlands at Kalinga Hockey Stadium, Bhubaneswar of FIH Hockey Pro League (W) 2023/24 on 04 February 2024.

 
©Adimazes
Match #10 Played between India vs Netherlands at Kalinga Hockey Stadium, Bhubaneswar of FIH Hockey Pro League (W) 2023/24 on 04 February 2024. ©Adimazes Adimazes Pvt Ltd

Harde strijd en overwinning: Nederland verslaat India met 3-1 in Pro League wedstrijd

Door: Reinder Bijmholt Oranje dames Oranje Oranje dames Pro League (div. landen)

Nederland weerstond een felle strijd tegen India in de Pro League, waarbij ze uiteindelijk zegevierden met 3-1. Een intense confrontatie die de Nederlandse hockeyers tot het uiterste dreef.

Ondanks dat ze als grote favorieten werden beschouwd, stond Nederland voor een geduchte uitdaging om een hardbevochten 3-1 overwinning te behalen tegen India. De Nederlanders begonnen snel en doelden de Indiase doelvrouw Savita binnen de eerste 70 seconden van de wedstrijd met twee schoten. Yibbi Jansen opende uiteindelijk de score in de derde minuut met de rauwe kracht van haar sleep-push, Savita machteloos achterlatend. Desondanks toonde India levendigheid, en Navneet Kaur vuurde snel een schot af vanaf de kop van de cirkel om gelijk te maken. Het tweede kwart toonde opnieuw opwindend end-to-end hockey, met slechts één doelpunt waar Fay van der Elst haar tegenstander ontweek om de Nederlanders met 2-1 de leiding te geven bij rust.

Nederland strafte India in de tweede helft voor zwak balverlies, waarbij Jansen haar sleep-push hoog in het net vuurde na een strafcorner. De Nederlanders namen vervolgens controle over het tempo van de wedstrijd, behielden de bal in bezit en putten de energie van de Indiërs uit. Nederland zal ongetwijfeld waardevolle lessen trekken uit dit felbevochten duel, dat hun spannendste wedstrijd in het toernooi tot nu toe markeert. Aan de andere kant wint India aanzienlijk vertrouwen door zo’n hoog aangeschreven tegenstander te testen.

Laura Nunnink werd uitgeroepen tot Speelster van de Wedstrijd voor Nederland en reflecteerde op de intense wedstrijd, zeggende: “Ik denk dat India heel goed speelt, en we waren niet zo goed als gisteren, dus we hebben wat dingen te verbeteren. Ik denk dat we beter kunnen, maar ik vind dat India echt goed speelde. We zijn erg blij; we willen natuurlijk elke wedstrijd winnen en de Pro League winnen.”

Hockey Connect Magazine