Miles Bukkens zorgt voor de 0-1 van Pinoké.
Miles Bukkens zorgt voor de 0-1 van Pinoké. Foto: Hans Bakker

Tulp Hoofdklasse heren: Round-up speelronde 20

Hoofdklasse

Rotterdam-Klein Zwitserland 1-0
Rotterdam heeft de vierde plaats in handen gekregen na de 1-0 thuisoverwinning op Klein Zwitserland. Het was Tjep Hoedemakers die het enige doelpunt van de wedstrijd scoorde in de vierenveertigste minuut. Na deze goal werd er niet meer gescoord maar kregen wel drie spelers een gele kaart. Rotterdam staat nu in punten gelijk met Pinoké, maar staat derde dankzij het aantal gewonnen wedstrijden.

Bloemendaal-Pinoké 3-2
Alle doelpunten werden zondag gescoord in de eerste helft in de herhaling van de finale om het landskampioenschap van vorig jaar. Pinoké kwam brutaal op voorsprong via Miles Bukkens (eerste doelpunt dit seizoen). Vervolgens scoorde Bloemendaal drie doelpunten op rij: Marc Miralles (SC), Zack Wallace en Wiegert Schut. Pieter Sutorius tipte een strafcorner binnen op slag van rust. Na de theepauze veranderde er niets meer aan de stand waardoor Pinoké de vierde plaats is kwijtgeraakt aan Rotterdam, twee wedstrijden voor het einde van de competitie.

Schaerweijde-Oranje-Rood 0-1
Thibeau Stockbroekx bezorgde zijn ploeggenoten een hele fijne middag door in de allerlaatste minuut de winnende treffer te scoren voor Oranje-Rood. Schaerweijde zou het punt gevierd hebben als een overwinning, want nu kan het theoretisch nog wegkomen van de play-outplaatsen maar heel waarschijnlijk gaat dat niet gebeuren met nog een duel tegen Rotterdam op het programma. Oranje-Rood is eindelijk zeker van de play-offs en dat is net op tijd. Bloemendaal en Kampong zijn namelijk de volgende tegenstanders van de Brabantse ploeg.

HDM-HGC 3-3
Twee wedstrijden dit weekend eindigden in 3-3, waaronder de Haagse derby tussen HDM en HGC. Seve van Ass zorgde vlak voor tijd voor de gelijkmaker, waardoor het nog altijd niet beslist is tussen beide teams wie er op de tiende plaats gaat eindigen. HGC heeft met nog twee speelrondes te gaan drie punten achterstand op HDM. Het kan dus nog altijd voor HGC om zich veilig te spelen. Beide teams treffen nog Amsterdam dat evenals HDM achttien punten heeft en nog altijd niet veilig is.

Kampong-Laren 6-1
Met de internationals weer terug in het veld ten opzichte van de Gold Cup finale van afgelopen donderdag versloeg Kampong Laren met gemak. Doelpunten kwamen van Jip Janssen (hattrick), Duco Telgenkamp (2x) en Finn van Bijnen. Kenneth Bain redde in de slotminuut de eer voor Laren, dat de promotieklasse nu wel heel dichtbij ziet komen. Nog drie punten scheiden Laren van Schaerweijde op de elfde plaats.

Den Bosch-Amsterdam 3-3
Net als Pinoké nam stadgenoot Amsterdam de leiding in hun uitwedstrijd en net als Pinoké kwam Amsterdam vervolgens op een 3-1 achterstand. Toch nog werd er een punt meegenomen uit Brabant door de hoofdstedelingen na doelpunten vijf minuten voor tijd van Noud Schoenaker en één minuut voor het einde van Boris Burkhardt. Op dat moment stond Amsterdam in een ondertal, des te knapper is het dat zij nog een punt behaalden. Amsterdam staat achtste maar is nog steeds niet veilig ten opzichte van de ploegen onder zich.