Een foto zegt meer dan duizend woorden. Bloemendaal degradeert uit de hoofdklasse. Foto: Hans Bakker

Tulp Hoofdklasse dames: Round-up speelronde 20

Door: Finn van Leeuwen Hoofdklasse Hoofdklasse dames

Bloemendaal-Amsterdam 2-4
Dat wat er al lang zat aan te komen is zondag eindelijk gebeurd: Bloemendaal is gedegradeerd uit de hoofdklasse. Door een 2-4 nederlaag tegen Amsterdam is de concurrentie niet meer in te halen door Bloemendaal. Eerder in de wedstrijd leek de thuisploeg voor een stunt te zorgen toen het op een 2-1 voorsprong stond na doelpunten van Fee Schreuder en Pien Molenaar. Amsterdam kwam zes minuten voor tijd terug via Freeke Moes en velde het vonnis voor Bloemendaal in de slotminuten. Sonja Zimmermann scoorde de 2-3 en Michelle Fillet zorgde voor de vierde treffer door de bal in het lege doel te werken.

Rotterdam-Oranje-Rood 2-3
Ook bij de wedstrijd tussen de nummers negen en tien van de hoofdklasse zat het venijn in de staart. Janneke van de Venne scoorde zowat het belangrijkste doelpunt van het seizoen in minuut negenenvijftig. Voor Rotterdam is dit het resultaat dat ze juist niet wilde halen. De achterstand op Oranje-Rood is nu opgelopen tot vijf punten, het wordt dus een zwaar karwei om dit verschil nog te gaan overbruggen. Joy Haarman en Julie van Dam scoorden namens Rotterdam en de eerste twee goals voor Oranje-Rood werden gemaakt door Floor Hoogers en Madelief de Beer.

Hurley-SCHC 1-2
Hurley kan door de thuisnederlaag tegen SCHC definitief niet meer de play-offs behalen, iets dat in de winterstop nog ondenkbaar leek. Toen had Hurley nog een voorsprong van zeven punten op plaats vijf, nu is de achterstand op plaats vier (Kampong) zeven punten. SCHC won dankzij doelpunten van Ginella Zerbo en Pien Dicke voor de vijftiende keer dit seizoen. Voor Hurley scoorde Fleur Loomans.

Den Bosch-HGC 4-1
Nummer één in de hoofdklasse Den Bosch had weinig moeite met middenmoter HGC. Het werd 4-1 voor de titelkandidaat, dat weinig te duchten had van HGC. Mooi moment voor de bezoekers uit Wassenaar was het doelpunt van Eva Drummond, misschien wel haar laatste wapenfeit in de hoofdklasse? Den Bosch kwam op een 3-0 voorsprong dankzij goals van Pien Sanders, Teuntje de Wit en Frédérique Matla. Na het doelpunt van Drummond zorgde Sanne Koolen vlak voor tijd voor het slotakkoord.

Kampong-Tilburg 1-1
Voor Tilburg moeten de druiven zuur geweest zijn toen de uitslag van Oranje-Rood bekend werd. Door het puntverlies op bezoek bij Kampong is de achterstand op de negende plaats nu namelijk vier punten. Nog overkomelijk, maar wel lastig voor Tilburg met Den Bosch als tegenstander in de laatste speelronde. De wedstrijd tegen Kampong kreeg een groen tintje. Er werd liefst vijf keer een groene kaart getoond en nog een keer een gele kaart. Lidewij Welten scoorde de 1-0 voor Kampong en zag Tilburg drie minuten voor tijd langszij komen via Emma Puvrez.

HDM-Pinoké 3-4
Pinoké deed wat het moest doen om nog uitzicht te houden op deelname aan de play-offs, namelijk winnen op bezoek bij HDM. Pinoké scoorde de openingstreffer via Nina van der Marel. De thuisploeg kwam na een kwartier op een 2-1 voorsprong na doelpunten van Marisa Weijschede en Erica Sanders. In het tweede en derde kwart werd het verschil voor Pinoké gemaakt dankzij doelpunten van Elin van Erk, opnieuw Van Der Marel en Maxime Kerstholt. Tessa Beetsma deed nog iets terug voor HDM, maar het was niet genoeg voor punten. Pinoké heeft nu vier punten achterstand op Kampong.