Timo Boers wordt gefeliciteerd na zijn treffer tegen HGC. field.hockey.photography

Tulp Hoofdklasse heren: Round-up speelronde 19

Door: Finn van Leeuwen Hoofdklasse Hoofdklasse heren

Amsterdam-Kampong 0-1
Net als bij de vrouwen stond deze wedstrijd op het programma en ook bij de mannen wonnen de bezoekers uit Utrecht. Met de aantekening dat dit geen stunt was, want Amsterdam is nog altijd niet veilig en Kampong doet uiteraard mee om de titel. Boet Pheijffer scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd. Kampong is nu zes duels op rij zonder nederlaag en zodoende is deelname aan de play-offs weer een stapje dichterbij. Toch is het ticket hiervoor nog niet geboekt, want de voorsprong op Rotterdam bedraagt slechts vijf punten. Komende week kan Kampong zich wel plaatsen voor de play-offs.

Laren-Bloemendaal 1-2
Bloemendaal won voor de tiende keer op rij en van die tien duels was dit wel eentje waarvoor de mussen het hardst voor moesten werken. Pas vier minuten voor het einde werd de winnende treffer gescoord door de koploper. De Spanjaard Marc Miralles benutte een strafbal. Eerder in de wedstrijd kwam Bloemendaal op voorsprong via Casper van der Veen. Laren dacht aan een stunt na de gelijkmaker van Jordi Schramel acht minuten voor tijd, maar dit bleek uiteindelijk niet genoeg voor een punt. Laren blijft laatste met drie punten achterstand op Schaerweijde. Bloemendaal heeft zich geplaatst voor de play-offs.

Pinoké-Schaerweijde 4-0
Regerend landskampioen Pinoké had een gemakkelijke tegenstander in Schaerweijde. Zonder al te veel moeite won de ploeg van coach Jesse Mahieu met 4-0. Alle goals werden voor de rust gescoord, door Marlon Landbrug (2x), Alexander Hendrickx en Joep Troost. Schaerweijde had weinig te vertellen in de eentonige wedstrijd. Pinoké blijft zodoende op koers richting de play-offs en Schaerweijde wacht nog spannende weken in de strijd tegen degradatie. Het wacht nu al acht duels op een zege in de hoofdklasse.

HGC-Den Bosch 2-4
Het roemruchte HGC staat nog altijd in de gevarenzone na de thuisnederlaag tegen Den Bosch. In het derde kwart met een tussenstand van 2-3 werd het nog even spannend maar eigenlijk was Den Bosch over de hele wedstrijd gezien de betere ploeg en verdiende het de overwinning. Den Bosch is nu officieel veilig en HGC staat drie punten achter op de negende plaats waar HDM staat.

Oranje-Rood-Klein Zwitserland 3-2
Een vermakelijk duel in Eindhoven tussen titelkandidaat Oranje-Rood en Klein Zwitserland. Oranje-Rood kwam op een 3-0 voorsprong na goals van Tijmen Reyenga, Jamie van Aart (prachtige technische goal) en Noud van Deijck (overtalsituatie mooi uitgespeeld). Voor Van Deijck was het zijn eerste treffer dit seizoen. Nick van Trigt scoorde diep in de wedstrijd de 3-1 en ook een tweede goal werd nog gescoord. Daan Smits sleepte een strafcorner hard in het doel van Oranje-Rood. Verder dan dit kwam KZ niet, de aansluitingstreffers kwamen simpelweg te laat.

HDM-Rotterdam 2-4
Eerder in de week kwam Rotterdam terug van een 2-0 achterstand tegen HDM. Na vier minuten had HDM al twee keer gescoord via Yorben Fontaine en Ruben Versteeg. Twee cornergoals van Pepijn van der Heijden brachten Rotterdam terug in de wedstrijd en op jacht naar de play-offs wilden de havenstedelingen uiteraard meer. Uiteindelijk won de nummer vijf van de hoofdklasse via doelpunten van Tjep Hoedemakers en Jeroen Hertzberger. HDM moet nog altijd uitkijken dat het geen play-outs moet gaan spelen, met slechts drie punten voorsprong op HGC.