Fay van der Elst na haar goal tegen China
Fay van der Elst na haar goal tegen China FIH/WorldSportPics

Nederlandse Hockeyvrouwen zegevieren 4-2 tegen China in Pro League

Door: Reinder Bijmholt Oranje dames FIH Oranje Oranje dames Pro League (div. landen)

De Nederlandse hockeyvrouwen domineerden tijdens de recente Pro League-wedstrijd tegen China in het Indiase Rourkela, waar ze met een overtuigende 4-2 overwinning het veld afliepen.

Eerder deze week triomfeerde Nederland ook al met 3-1 tegen China, waarbij Alyson Annan, eerder bondscoach van Oranje tussen 2016 en 2022, aan het roer stond van het Chinese team.

Het ongeslagen traject van Nederland in de Pro League gaat voort, met bondscoach Paul van Ass die streeft naar minstens vijf goals per wedstrijd, een doel dat ze graag nastreven.

Een vroege tweevoudige voorsprong in het eerste kwart legde een sterke basis voor Nederland, ondanks een tegendoelpunt van China voor de rust. Na de pauze slaagde Nederland erin de voorsprong te vergroten en het spel in handen te houden.

Met een reeks strafcorners benutte Nederland nog twee kansen, waardoor de voorsprong veilig werd gesteld. Ondanks een laat tegendoelpunt van China bleef de overwinning van Nederland onbedreigd.