Terrance Pieters scoorde in de eerste EK Wedstrijd tegen Frankrijk twee maal. Foto: Roel Ubels
Terrance Pieters scoorde in de eerste EK Wedstrijd tegen Frankrijk twee maal. Foto: Roel Ubels

Terrance Pieters na deceptie tegen Duitsland: ‘connecties en linkjes waren er wel’

Oranje heren EK hockey midden-nederland Utrecht Duitsland

Het was eergister niet genoeg. Door een dramatische start van de wedstrijd liep Oranje snel achter de feiten aan. Duitsland scoorde drie keer en bezorgde daarmee de Oranje heren een flinke tik. Tegen Wales moet Oranje winnen. Hiervoor moet er gescoord worden. Geen makkelijke klus. Kijkende naar de spitsen van Oranje, dan is er weinig internationale ervaring. De ‘jonkies’ zullen komende wedstrijd moeten opstaan. Een van de ervaren spitsen is Terrance Pieters. Hij heeft vertrouwen en is van mening dat de connecties en linkjes tussen de spitsen er zijn.


,,We creëerden genoeg kansen. En het spelbeeld was rustig. Het was alleen onvoldoende hoe we waren gestart in de wedstrijd tegen Duitsland. Ook hebben we na de achterstand de wedstrijd niet meer spannend kunnen maken. Het was onvoldoende hoe we waren gestart. Bij andere wedstrijden mogen we niet op deze manier beginnen”, aldus Terrance Pieters die zelf een van de eigen goals maakte.


De spits was onfortuinlijk toen een Duits schot via zijn stick achter zijn eigen goalie verdween. Zelf kon hij in tegenstelling tot de openingswedstrijd niet tot scoren komen. In die wedstrijd maakte Pieters er twee. De aanvaller die net zoals Bijen en Telgenkamp twee keer scoorde, heeft vertrouwen in de wedstrijd tegen Wales.


,,Het is nu enigszins spannend. Garantie dat het goed gaat komen in de wedstrijd tegen Wales, dat kan ik niet geven. Wel heb ik vertrouwen. De connecties en linkjes tussen de aanvallers, die zijn er wel. Ook tegen Duitsland waren deze er. Ondanks die nederlaag, bleven we elkaar vinden. Als ik in de wedstrijd tegen Wales een paar kansen krijg, verwacht ik er een aantal te maken.

Hockey Connect Magazine