Blijdschap bij de Oranje Dames na de winst van het EK
Blijdschap bij de Oranje Dames na de winst van het EK Poolse Hockeybond

FIJI, MALEISIË EN OMAN OP WK HOCKEY 5’s: Voorbeschouwing tegenstanders Oranje Dames

Door: Reinder Bijmholt NL 5's dames Hockey 5's Internationaal NL 5's dames WK hockey

Met het WK Hockey 5’s in Oman in het vooruitzicht, is het tijd om de tegenstanders van de Nederlandse hockeyvrouwen te analyseren. De drie teams die zich wisten te kwalificeren en bij Nederland in de poule zitten zijn Fiji, Maleisië en gastland Oman. 

FIJI

Hoe ze zich kwalificeerden: 3e plaats - Hockey5s Oceania Cup 2023

Over het team: Fiji maakt voor het eerst zijn opwachting op een FIH Hockey World Cup-evenement na hun indrukwekkende prestatie op de Hockey5s Oceania Cup 2023. Het team leed alleen nederlagen tegen Australië en Nieuw-Zeeland, maar won de overige 5 wedstrijden, inclusief de bronzen medaillewedstrijd tegen Papua-Nieuw-Guinea (6-0).

Speler om in de gaten te houden: Lala Ravatu Lala Ravatu’s productieve optreden voor het doel speelde een cruciale rol in Fiji’s kwalificatie. Ze scoorde 11 keer in het toernooi en eindigde als 4e op de topscorerslijst.

MALEISIË

Hoe ze zich kwalificeerden: 3e plaats - Hockey5s Asia Cup 2023

Over het team: Maleisië kende een moeilijke start in de kwalificatiecampagne, maar herstelde zich door in de kruiswedstrijd het sterke Hong Kong China te verslaan. Een intense bronzen medaillewedstrijd zag Maleisië hun zenuwen onder controle houden in de shoot-out, waarmee ze hun plek veiligstelden op het WK.

Speler om in de gaten te houden: Za, Muhamad Zafirah Aziz was de topscorer voor Maleisië op de Hockey5s Asia Cup 2023, maar het was ZaM Muhamad’s optreden in de finale dat de Maleisiërs naar het podium bracht.

OMAN

Over het team: Oman maakt voor het eerst zijn opwachting op een FIH Hockey World Cup-evenement. Als gastland zullen ze sterk moeten vertrouwen op thuissteun om een stempel te drukken op het inaugurele evenement. Met een jong team is verbetering van binnenuit mogelijk.

Speler om in de gaten te houden: Olaa Al Balushi Op slechts 24-jarige leeftijd zal Olaa Al Balushi het Oman-team leiden op het thuiswereldkampioenschap. Olaa’s tweewegspel zal cruciaal zijn voor Oman om de aanvallen van de tegenstander te doorbreken en hun eigen counters te lanceren.

Hockey Connect Magazine