Nijmegen Heren 1 in de wedstrijd tegen THC Hurley (1-1)
Nijmegen Heren 1 in de wedstrijd tegen THC Hurley (1-1) Roel Ubels

Nijmegen Heren 1 Lanceert Hoofdklassefonds in Streven naar Promotie

Door: Reinder Bijmholt Promotieklasse heren Hoofdklasse heren Oost-Nederland Promotieklasse heren

Met de Hoofdklasse in het vizier zet Heren 1 van de Nijmeegse hockeyclub vol in op promotie. Na de opwindende play-off wedstrijden van vorig jaar is het team vastberaden om dit seizoen de overstap naar de Hoofdklasse te maken. Om met trots de Nijmeegse kleuren te verdedigen op dat prestigieuze niveau zijn echter investeringen nodig. Deze investeringen richten zich in eerste instantie op het versterken van het spelerskorps en de organisatie, waardoor het team structureel op Hoofdklasseniveau kan presteren. Om deze doelen te bereiken, wordt dit jaar opnieuw het Hoofdklassefonds in het leven geroepen.

Het Hoofdklassefonds heeft als voornaamste doel het mogelijk maken van het aantrekken van tijdelijke versterkingen. Hierdoor krijgen de huidige spelers de kans om zich te ontwikkelen tot ervaren Hoofdklassespelers, die essentieel zijn om op Hoofdklasseniveau te kunnen concurreren.

Deelname aan het fonds is mogelijk vanaf een bedrag van €2.500,-. Op het moment van inschrijving betreft het een toezegging om deel te nemen aan het fonds voor het aantrekken van versterkingen. Deze toezegging wordt alleen daadwerkelijk omgezet in een afrekening als Nijmegen Heren 1 daadwerkelijk in de Hoofdklasse uitkomt en externe ‘toppers’ worden gecontracteerd. Niet gebruikte toezeggingen vervallen bij aanvang van het competitieseizoen in september 2024. Er bestaat tevens de mogelijkheid om 10% van het uiteindelijke bestede deel van de toezegging toe te wijzen aan de Trainers Academy, een initiatief gericht op het verbeteren van de jeugdopleiding.


Bijschrift - NMHC clubsite

Om deze ambitieuze droom werkelijkheid te laten worden, nodigt het team geïnteresseerden uit voor de Hoofdklasse-avond op donderdag 25 januari bij hoofdsponsor Austriain Malden. Tijdens deze avond, die om 20.00 uur van start gaat, worden de plannen nader toegelicht onder het genot van drankjes en hapjes. Oud-international en Nijmegen-icoon Hans Weusthof en Hoofdklasse-coach Frank van den Boogaard zullen als sprekers optreden.

Afbeelding

Hockey Connect Magazine