Afbeelding
Foto: Clubsite HBR

HBR en HCAS maken er een spektakelstuk van

Door: Reinder Bijmholt Overgangsklasse heren Overgangsklasse heren Regionaal zuid-holland zuid-nederland

De heren van Berkel beleefden een verrassend begin van hun wedstrijd, waarbij ze binnen zes minuten na de aftrap al met 0-2 achterstonden. Coach Stefan van der Ree was verbijsterd over deze vroege tegendoelpunten, terwijl aan de zijde van HCAS het enthousiasme en de vastberadenheid hoog waren.

Het spelbeeld van de wedstrijd werd daarna wat meer in balans gebracht, met kansen aan beide kanten. Koen Streefkerk van Berkel miste net naast het doel, maar aan de andere kant moest Lucas Reusen van Berkel een cruciale redding op de doellijn maken bij een strafcorner van HCAS, wat tot teleurstelling leidde in het HCAS-kamp.

Berkel slaagde gelukkig net voor de rust erin om de aansluittreffer te scoren dankzij Quinten van Eijs, die dit seizoen voor het eerst voor Berkel speelt. Het was echter teleurstellend voor HCAS dat Berkel deze kans benutte en zo weer terugkwam in de wedstrijd.

Het was opnieuw een teleurstelling voor Berkel dat ze niet scherp aan de tweede helft begonnen en binnen de eerste minuut een knullig doelpunt tegenkregen, terwijl HCAS blij was met deze snelle voorsprong.

HBR Heren toonde veerkracht en een goede conditie, vergelijkbaar met vorig jaar, en slaagde erin de tegenstander in de tweede helft terug te dringen. Na ruim een kwartier in de tweede helft wist HBR de stand gelijk te trekken naar 3-3. Quinten van Esch tikte de rebound binnen na een gestopte strafcorner van Quintijn van Rheenen, wat tot vreugde leidde bij HBR maar tot frustratie bij HCAS.

Een minuut later bracht Quinten van Esch Koen Streefkerk vrij voor de keeper, en Streefkerk zette HBR op 3-3 met een krachtig schot. Het was een opluchting voor HBR, maar een tegenvaller voor HCAS.

HBR leek door te drukken en kreeg een controversiƫle beslissing van de scheidsrechter tegen zich. De scheidsrechter kende niet de verwachte strafbal toe aan HBR na een vermeende handbal op de doellijn, maar gaf in plaats daarvan een vrije slag aan HCAS. Dit zorgde voor discussie tussen beide teams en de scheidsrechter, en de wedstrijd eindigde uiteindelijk in een gelijkspel van 3-3. Dit resultaat werd door HBR gezien als een teken van herstel na een zwakke start, terwijl HCAS teleurgesteld was dat ze de voorsprong niet konden behouden.

Hockey Connect Magazine