HOD wint in de eerste speelronde van de Gold Cup van Apeliotes
HOD wint in de eerste speelronde van de Gold Cup van Apeliotes Roel Ubels

Dames Apeliotes kunnen niet stunten in eerste ronde Gold Cup

Door: Hans Hofstra Gold Cup Oost-Nederland Overgangsklasse dames Promotieklasse dames Zuid-Nederland

Verrassend was het zeker. De dames van Apeliotes wonnen vorig seizoen de Silver Cup en mochten zich dit jaar opmaken voor de Gold Cup. In deze eerste speelronde werd er nipt verloren van HOD. 

De wedstrijd zou op de velden van Apeliotes in Nijmegen gespeeld moeten worden. Door een gebrek aan veldcapaciteit moest worden uitgeweken naar de velden van Union. Toch bleek uitwijken van de wedstrijd naar Union geen probleem voor de fans. De zijlijn van Union was goed gevuld. 


De dames van HOD bespreken op de kop van de cirkel het plan voor een nieuwe strafcorner. - Roel Ubels

Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Toch was het een mooi uitgespeelde aanval van HOD die Apeliotes de das om deed. Een prachtig backhandschot van Pleun Boudewijns verdween in de lange hoek van de goal. Het doelpunt viel in het eerste kwart van de wedstrijd.


Ondanks verschillende kansen komt Apeliotes niet tot scoren in het laatste kwart. - Roel Ubels

De wedstrijd ging op en neer, waarbij HOD kansen kreeg vanuit de strafcorner. Scoren deden de dames niet. Uiteindelijk kreeg Apeliotes nog twee kansen vanuit de corner in de laatste minuut. Ook zij scoorden niet, waardoor HOD de wedstrijd met 0-1 won. Door het verlies van Apeliotes krijgen zij nog wel de kans om komend seizoen mee te spelen in de Silver Cup. 

De dames van HOD bespreken op de kop van de cirkel het plan voor een nieuwe strafcorner.
Ondanks verschillende kansen komt Apeliotes niet tot scoren in het laatste kwart.

Hockey Connect Magazine