Afbeelding
Foto: Upward Heren 1 Facebook

Upward wint Slag om Arnhem van 2023 royaal van EHV

Door: Reinder Bijmholt Eerste klasse heren Oost-Nederland Regionaal

Op de zondag van het weekend waarin de historische Slag om Arnhem van 1944 werd herdacht, manifesteerde zich voor de hockeymannen van EHV in de Gelderse hoofdstad een onoverkomelijke hobbel tijdens hun maagdelijke uitwedstrijd van het seizoen. Upward, de thuisploeg, ontpopte zich als de onbedwingbare antagonist, triomferend met een weelderige uitslag van 6-0, geenszins onderhevig aan overdreven vertekening. 

Coach Richard van Wezenbeek van de Enschedese equipe zag zich genoodzaakt tot onverbloemde zelfkritiek: “Het onderscheid in kwaliteit was evident, doch diende tevens gewijd te worden aan onze lamentabele uitvoering. Virtueel faalde nagenoeg alles, waarbij disfunctionele besluitvorming en illusoire remedies als vanzelfsprekendheden golden. Het was schier genant, een adjectief dat het miserabele karakter nog maar nauwelijks omvat; op elke denkbare facetsoverweging scoorden wij een verpletterende onvoldoende. Slechts een decennium eerder bewerkstelligden wij een zege tijdens een vriendschappelijk duel op deze velden. Heden stelde onze presentatie zich diametraal anders op en was geenszins in lijn te brengen met de voorgaande ontmoeting. Teneinde onze demasqué een gezicht te geven, dien ik op zijn minst de mogelijkheid te onderkennen dat ik persoonlijk evenzeer aansprakelijkheid dien te aanvaarden, daar ik faalde om met enigszins werkbaar plan de negatieve tendens te keren.”

De vraag of er dinsdag aanstaande een klassieke strafsessie als disciplinaire tegenmaatregel zal worden afgekondigd naar aanleiding van deze collectieve verslapping ligt voor de hand. Doch, zoals in vroegere militaire doctrines werd onderkend, is het soms verstandiger een enkelvoudige slag te verliezen dan de gehele veldslag, een analogie die in 1944 eveneens haar relevantie bewees in het voordeel van de geallieerde troepen. Niettemin, te midden van de algehele neergang, bleek Luuk Hoefman een lichtpunt te zijn en werd hij erkend en gehuldigd als de Man van de Wedstrijd.

Hockey Connect Magazine