Afbeelding
Ingezonden

Hockey in Malburgen: start satellietclub HCM/Hockey Foundation

Door: Reinder Bijmholt Verhalen Nationaal Oost-Nederland

Hockeyclub HCM Arnhem, de Hockey Foundation en Sportbedrijf Arnhem bundelen hun krachten om sportkansen te creëren voor de kinderen in de wijk Malburgen. De Hockey Foundation, een samenwerkingsverband tussen de KNHB en Rabobank, heeft als ambitie om 10.000 Nederlandse kinderen te laten sporten in wijken waar dit niet vanzelfsprekend is. In Arnhem focussen ze zich op Malburgen, een aandachtswijk binnen het Nationaal Programma Arnhem-Oost.

In Nederland is sporten niet voor alle kinderen vanzelfsprekend, vooral vanwege financiële beperkingen. Dit geldt ook voor Arnhem, en de betrokken partijen willen hier verandering in brengen. Gezamenlijk lanceren ze een satellietclub van hockeyclub HCM specifiek voor kinderen in Malburgen.

De eerste training op het Cruyff Court van Sportpark De Bakenhof vond gisteren plaats. Het hoofddoel is om kinderen op jonge leeftijd in aanraking te laten komen met hockey, voornamelijk via hun basisschool. Na schooltijd en via de buurtsportvereniging krijgen ze de kans om te blijven hockeyen en zich voor te bereiden op verdere stappen. Na enkele proeflessen kunnen geïnteresseerden lid worden van HCM Arnhem op de satellietlocatie De Bakenhof voor meer diepgaande betrokkenheid. De club maakt dit mogelijk met ondersteuning van de Hockey Foundation en sportparkprofessionals van het Sportbedrijf Arnhem, die trainingen en wedstrijden organiseren.

De keuze voor Malburgen als locatie is doelbewust gemaakt, gezien het een aandachtswijk is. Voor HCM is deze keuze ook speciaal, gezien de wortels van de club in Malburgen liggen. Bijna 50 jaar geleden begon HCM als Hockey Club Malburgen en heeft sindsdien generaties lang bijgedragen aan het hockeyplezier van de lokale gemeenschap aan de Drielse Dijk.

Gabrielle van Doorn, manager van de Hockey Foundation, benadrukt de betekenis van dit initiatief: “HCM Arnhem is de eerste reguliere club die een Hockey Foundation-initiatief in een lage inkomenswijk officieel omarmt als satellietclub. We zijn verheugd omdat dit aansluit bij onze nieuwe koers en HCM vanuit haar essentie wil bijdragen aan het vergroten van ontwikkelingskansen voor kinderen in deze kwetsbare wijk. We kijken uit naar deze prachtige pilot!” Alwin Nieuwenstein, voorzitter van de hockeyclub, voegt toe: “Het is geweldig dat we als partners hockey toegankelijker maken voor deze kinderen. Dit initiatief past bij wat we als hockeyclub willen zijn: een open club met hockey voor iedereen.”

Hockey Connect Magazine