Eva Drummond in actie tijdens de laatste wedstrijd van haar lange loopbaan.
Eva Drummond in actie tijdens de laatste wedstrijd van haar lange loopbaan. foto: Hans Bakker

Tulp Hoofdklasse dames: Round-up speelronde 22

Door: Finn van Leeuwen Hoofdklasse Hoofdklasse dames

HGC-Amsterdam 2-3
Met een laatste voorzet op de tweede treffer van HGC, gescoord door Margot van Geffen, heeft Eva Drummond zondag afscheid genomen van het tophockey. Haar ploeg verloor de laatste wedstrijd van het seizoen nipt van Amsterdam. Erg dicht bij een gelijkspel was HGC gedurende de wedstrijd niet, Amsterdam was namelijk via doelpunten van Fay van der Elst, Maria Verschoor en Noa Muller op een 1-3 voorsprong gekomen. De treffer van Van Geffen was meer voor de eer dan dat het nog echt spannend werd. HGC sluit de jaargang af op plaats acht, Amsterdam kan over een week aan de bak tegen SCHC in de play-offs om de landstitel.

Bloemendaal-Pinoké 2-2
Maxime Kerstholt heeft net als Eva Drummond afscheid genomen van het tophockey en zij wist te scoren in haar laatste duel. Het was de tweede treffer voor Pinoké in het treffen tegen het gedegradeerde Bloemendaal, de 0-1 werd gescoord door Nina van der Marel. Bloemendaal deed via Demi Hilterman (strafcorner) iets terug en Katerina Langedijk scoorde de gelijkmaker. Voor beide teams stond er niets meer op het spel, dus de gelijke eindstand had geen directe gevolgen voor de eindrangschikking van beide teams in de hoofdklasse.

Den Bosch-Tilburg 8-0
Den Bosch heeft de reguliere competitie afgesloten met een klapper van jewelste. Frédérique Matla was de speelster van de wedstrijd tegen Tilburg. Ze nam namelijk de helft van de doelpunten van de thuisploeg voor haar rekening. Joosje Burg scoorde twee keer en de overige goals kwamen op naam van Charlotte Englebert en Pien Sanders. Den Bosch scoorde liefst vier keer uit een strafcorner en één keer uit een strafbal. Tilburg mag zich gaan opmaken voor de play-outs, terwijl Den Bosch uiteraard mee gaat doen om de play-offs voor de landstitel. Zij spelen volgende week de eerste wedstrijd uit tegen Kampong.

HDM-Oranje-Rood 6-2
HDM is de competitie geëindigd op de zevende plaats dankzij de 6-2 overwinning op Oranje-Rood. Met de rust stond het al 3-0 voor de thuisploeg na doelpunten van Erica Sanders (2x) en Jip Dicke. Vrij snel na de theepauze scoorde Mira van den Berg de vierde treffer voor HDM waardoor Oranje-Rood een verloren wedstrijd speelde. Het deed wel iets terug via Vivienne Peters (strafcorner). In de laatste tien minuten van het duel scoorde voor HDM nogmaals Jip Dicke en Kaatje Walhof waarna Guusje Moes voor de Eindhovense ploeg het slotakkoord zorgde.

Hurley-Rotterdam 1-3
Rotterdam heeft op bezoek bij Hurley de zesde overwinning van het seizoen behaald. Desondanks weet het dat Rotterdam in de play-outs dient aan te treden over enkele weken. Julie van Dam bekroonde een goed seizoen met een treffer in de laatste wedstrijd. Ook Lotte de Heer (strafcorner) en Jou Haarman verschenen op het scorebord. Floor van den Dungen verzilverde een strafcorner voor Hurley, dat al lang en breed wist dat het op de zesde plaats zou eindigen.

Kampong-SCHC 1-1
Zou het een voorproefje zijn geweest van de finale om de landstitel bij de vrouwen? De wedstrijd tussen Kampong en SCHC eindigde in 1-1, wat in de finale voor een reeks met shoot-outs zou zorgen. Yibbi Jansen scoorde eens niet voor SCHC, dit keer was het Maud van den Heuvel die scoorde voor de Bilthovenaren. Dit gebeurde in de vierenveertigste minuut, drie minuut voordat namens Kampong Noor van den Nieuwenhof de gelijkmaker scoorde. Dit deed zij middels een strafbal. Kampong heeft in 22 wedstrijden slechts 38 doelpunten gescoord, terwijl SCHC er 68 heeft gemaakt. Beide teams hebben evenveel doelpunten tegen gekregen, namelijk 27.

Hockey Connect Magazine