Teleurstelling bij Pinoké na het mislopen van de play-offs.
Teleurstelling bij Pinoké na het mislopen van de play-offs. foto: Hans Bakker

Tulp Hoofdklasse heren: Round-up speelronde 21

Door: Finn van Leeuwen Hoofdklasse Hoofdklasse heren

Pinoké-Kampong 3-5
In een spektakelstuk heeft Kampong beslag gelegd op het ticket voor de play-offs. Dankzij de 3-5 overwinning op Pinoké hebben de Utrechtenaren een onoverbrugbare voorsprong op de Steekneuzen. Hierdoor treedt de landskampioen van vorig seizoen dus niet aan in de play-offs. Pinoké zou nog in punten gelijk kunnen komen met Rotterdam, maar het aantal gewonnen wedstrijden is in het voordeel van de Zuid-Hollanders. In zijn laatste thuiswedstrijd voor Pinoké was Alexander Hendrickx de grote man met drie doelpunten. Voor Kampong scoorden Rik Sprengers, Duco Telgenkamp (2x), Jip Janssen en Derck de Vilder. Pinoké mist de play-offs door een ongekend slechte reeks met vier nederlagen in de laatste zes duels. Kampong is nu al acht wedstrijden ongeslagen en gaat met groot vertrouwen richting de play-offs.

Rotterdam-HGC 12-0
Het vertrouwen bij HGC is volledig verdwenen. Geen enkele keer won de ploeg in 2024 een wedstrijd en tegen Rotterdam werd de grootste nederlaag ooit geleden in de hoofdklasse. Jeroen Hertzberger scoorde vier van de twaalf doelpunten voor Rotterdam. Die ploeg heeft zich nu geplaatst voor de play-offs dankzij de nederlaag van Pinoké. Pepijn van der Heijden scoorde drie doelpunten en de rest van de goals kwamen op naam van Dylan Lucieer, Tjep Hoedemakers, Guus Jansen, Jochem Bakker en Menno Boeren.

Amsterdam-HDM 5-2
Amsterdam weet na speelronde 21 dan eindelijk dat het ook volgend seizoen in de hoofdklasse zal spelen. Door de soevereine 5-2 winst op HDM (dat theoretisch nog play-outs kan gaan spelen) is de ploeg uit de hoofdstad niet meer in te halen door HGC. Valentin Verga scoorde tweemaal in zijn laatste thuisduel voor Amsterdam. Met de rust was de score al opgelopen tot 4-2 en Verga scoorde tien minuten voor tijd middels een strafbal de vijfde treffer voor zijn ploeg. Het was pas de tweede overwinning dit seizoen in een thuisduel voor Amsterdam, een ongelooflijke statistiek voor de topploeg van weleer. HDM is in punten nog niet veilig, maar heeft een veel beter doelsaldo (-20 tegen -40) dan HGC.

Klein Zwitserland-Schaerweijde 2-1
Schaerweijde moet door de nederlaag tegen KZ vrezen voor rechtstreekse degradatie. Het staat weliswaar in punten gelijk met Laren, maar het heeft een beduidend slechter doelsaldo. Voor de tiende keer op rij werd er niet gewonnen door de ploeg uit Zeist. KZ daarentegen pakte eindelijk weer eens de winst na drie nederlagen op een rij. Aki Käppeler scoorde eens niet voor KZ, dit keer waren het Douwe Steens en Camil Papa die voor de doelpunten zorgden. Namens Schaerweijde verscheen Jelle Westendorp op het scorebord.

Oranje-Rood-Bloemendaal 2-2
Oranje-Rood heeft nagelaten om Bloemendaal in een rechtstreeks duel pijn te doen met het oog op rechtstreekse plaatsing voor de EHL. Bloemendaal staat door het gelijke spel nog steeds met drie punten voor op de Eindhovenaren en kan daardoor volgende week in de laatste speelronde beslag leggen op de eerste plaats. Lang leek Oranje-Rood met de overwinning aan de haal te gaan nadat het de achterstand (goal Jasper Brinkman) ongedaan wist te maken via doelpunten van Gijs van Merriënboer en Jamie van Aart. Bloemendaler Marc Miralles scoorde enkele minuten voor het einde de gelijkmaker middels een strafcorner.

Laren-Den Bosch 3-1
De Gooische ploeg Laren heeft voor een kleine stunt gezorgd door op eigen veld met 3-1 te winnen van Den Bosch, dat overigens nergens meer voor speelde. Hierdoor is Laren een plek opgeschoven op de ranglijst en lijkt het rechtstreekse degradatie te ontlopen doordat het nu op de elfde plaats staat. Laren won voor het eerst weer een wedstrijd na acht duels waarin dat niet gebeurde. Thomas Vis scoorde binnen een minuut de openingstreffer. Tijn van Groesen maakte gelijk in minuut veertien, waarna Jordi Schramel en Lucas Toscani voor grote blijdschap zorgden in het kamp van Laren met hun 2-1 en 3-1.

Hockey Connect Magazine