Blijdschap bij Kampong na het behalen van de play-offs.
Blijdschap bij Kampong na het behalen van de play-offs. foto: Hans Bakker

Tulp Hoofdklasse dames: Round-up speelronde 21

Door: Finn van Leeuwen Hoofdklasse Hoofdklasse dames

Pinoké-Kampong 1-3
Dankzij de winst in het rechtstreekse duel tegen Pinoké heeft Kampong de play-offs gehaald. Pinoké móest winnen om nog een kans te maken om Kampong van de vierde plek te stoten in de laatste speelronde, maar onder meer door twee doelpunten van Luna Fokke lukte dit niet. Fokke zorgde in de eerste helft voor een 0-2 stand, waarna Pinoké een kwartier voor tijd iets terug deed via Anouk Stam (strafcorner). Alle doelpunten van Kampong werden uit strafcorners gescoord. De derde treffer kwam op naam van Noor van den Nieuwenhof.

SCHC-HDM 6-1
SCHC raakt in steeds grotere vorm richting de play-offs. HDM werd met grote cijfers verslagen, dankzij onder andere drie doelpunten van Ginella Zerbo. Ook Yibbi Jansen verscheen (uiteraard) op het scoreformulier met twee vinkjes achter haar naam. Verder zorgde Maud van den Heuvel voor de 2-0. Erica Sanders scoorde namens HDM in een verder eentonige wedstrijd. HDM speelde nergens meer voor en SCHC wist op voorhand eigenlijk al dat het zou gaan winnen zonder noemenswaardig veel inspanning. SCHC kan nog steeds eerste worden op de ranglijst, met twee punten achterstand op Den Bosch.

Amsterdam-Den Bosch 1-1
De topper van de eennalaatste speelronde tussen Amsterdam en Den Bosch heeft geen winnaar opgeleverd. Danzij doelpunten van Michelle Fillet en Frédérique Matla eindigde de wedstrijd in 1-1. Mocht Den Bosch volgende week wederom niet verliezen, dan is de nummer één van de hoofdklasse voor de vijfde keer in de historie zonder nederlaag de reguliere competitie doorgekomen. Den Bosch mist door dit gelijke spel wel directe plaatsing voor de EHL, nu SCHC nog langszij kan komen in de laatste speelronde.

Oranje-Rood-Hurley 4-2
Oranje-Rood heeft zich verzekerd van nog een jaar hoofdklasse na de overwinning op Hurley. Vooral dankzij drie geweldige strafcornervarianten werd Hurley verslagen. Van de laatste negentien doelpunten werden er maar liefst zestien uit strafcorners gemaakt. Reuze knap zonder een echte sleeppush. De prestatie van Oranje-Rood om zich te handhaven is ontzettend knap te noemen. Hurley speelde nergens meer om en kan zich opmaken voor een laatste thuisduel waarin afscheid genomen gaat worden van een hoop speelsters.

Rotterdam-HGC 3-2
Rotterdam weet dat het ondanks de overwinning op HGC play-outs moet gaan spelen. De achterstand op Oranje-Rood is namelijk te groot om nog te overbruggen. Doelpunten zaterdag werden gemaakt door Emma van Santbrink (2x) en Feliz Kuhne (Rotterdam en Amy van den Bosch en Eva Drummond (HGC). Rotterdam is wel op de ranglijst Tilburg voorbij en heeft dus een iets betere uitgangspositie voor de play-outs als de stand zo zou blijven.

Tilburg-Bloemendaal 3-3
Bloemendaal leek lange tijd op weg om dan eindelijk weer eens een overwinning te boeken. Vier minuten voor tijd stond de inmiddels al gedegradeerde ploeg nog met 1-3 voor na doelpunten van Katerina Langedijk (2x) en Ankelein Baardemans. Twee doelpunten van Marloes Timmermans vlak na elkaar vlak voor tijd zorgden voor een 3-3 eindstand. Tilburg was op een 1-0 voorsprong gekomen via Lauren van der Geld. Overigens werd vlak voor de wedstrijd bekend dat Tilburg per direct verder gaat zonder Ageeth Boomgaardt en met Maartje Paumen als hoofdcoach.

Hockey Connect Magazine