Amsterdam wint de EHL 2024
Amsterdam wint de EHL 2024 Roel Ubels

Amsterdam wint finale en pakt Europese titel

Door: Hans Hofstra Euro hockey league

De dames van Amsterdam hebben vandaag de Europese titel veroverd. In een uitverkocht Wagener stadion waren de dames te sterk voor Mannheimer H.C. Lange tijd was de wedstrijd niet spannend. Pas in het laatste kwart kwamen de Duitse dames dichtbij. Het was niet genoeg. Amsterdam pakt daarmee zijn eerst prijs in 2024. 

Tickets waren vandaag niet meer te verkrijgen. Zowel de dames van Amsterdam en de heren van Pinoké en Kampong speelden vandaag de finale van de EHL. De dames van Amsterdam moesten afrekenen met Mannheimer. Zij haalden verrassend de finale ten koste van het Spaanse Junior. Amsterdam won in de halve finale van SCHC. 


Sonja Zimmermann (links) in duel met een Duitse aanvalster - Hans Bakker

Misschien hoopten de neutrale fans wel dat Mannheimer de eerste strafcorner die in de wedstrijd werd gegeven er meteen in zou gaan. De Duitse ploeg was de underdog. Bij een voorsprong zou er een spannende wedstrijd kunnen ontstaan. Mannheimer miste de eerste poging en zag een paar minuten later Amsterdam op voorsprong komen. Freeke Moes scoorde van dichtbij. Een paar minuten later was het weer raak. Fay van der Elst tipte de bal van dichtbij raak. 


Amsterdam wint de EHL en pakt daarmee de eerste prijs in 2024 - Hans Bakker

In het derde kwart kwamen de Duitse dames knap terug. Een goed uitgespeelde strafcorner werd via de aangeefster achter keepster Veenendaal gespeeld. De Amsterdam-goalie wil graag zichzelf laten zien. Bondscoach Paul van Ass is vandaag aandachtig toeschouwer bij de damesfinale. 

De wedstrijd werd spannender naarmate kwart vier vorderde. Uiteindelijk stopte Veenendaal nog een lastige inzet vanuit een strafcorner. Scoren werd er niet meer gedaan. Amsterdam werd Europees kampioen. 

Amsterdam wint de EHL en pakt daarmee de eerste prijs in 2024
Sonja Zimmermann (links) in duel met een Duitse aanvalster

Hockey Connect Magazine