Sonja Zimmermann speelt maandag de EHL-finale tegen haar oude club Mannheimer H.C.
Sonja Zimmermann speelt maandag de EHL-finale tegen haar oude club Mannheimer H.C. Hans Bakker

Sonja Zimmermann over EHL finale tegen Mannheimer: ,,Ik wil eigenlijk niet tegen hun spelen”

Door: Hans Hofstra Euro hockey league Duitsland Euro hockey league Noord-Holland

Amsterdam won zondag van SCHC. Hierdoor speelt de Nederlandse ploeg maandag voor de eerste keer in de geschiedenis de EHL-finale tegen Mannheimer H.C. Voor Amsterdam-speelster Sonja Zimmermann een bijzonder onderonsje. Voordat zij bij Amsterdam kwam, speelde zij bij Mannheimer. In een reactie laat Zimmermann weten: ,,Eigenlijk wil ik niet tegen hun gaan spelen”.

Amsterdam won met 2-1 van SCHC. Een dag eerder won Mannheimer H.C. vrij gemakkelijk van de Spaanse opponent Junior. De taaie Duitse dames maakten een sterke indruk. Het spel leek degelijk. Vooral op fysiek vlak lijkt de ploeg morgen een taaie tegenstander te worden. 

,,Ja, maar eigenlijk wil ik helemaal niet tegen hun spelen”, aldus Zimmermann die met een grote glimlach na de wedstrijd van SCHC haar verhaal deed. ,,Natuurlijk wil ik de finale spelen. Maar niet tegen hen. Voordat ik naar Amsterdam kwam speelde ik voor Mannheimer. Hier speelde ik zestien jaar. Het zijn mijn vriendinnen. Mocht ik morgen scoren tegen hen, dan weet ik niet of jullie mij morgen zien juichen”.

Voor Zimmermann zit er niets anders op. De enige Duits spelende bij Amsterdam zal op maandag in de finale van de EHL moeten aantreden. Toch zal de international er naar uitkijken. Voor Zimmermann zou het een grote prijs kunnen zijn halverwege het seizoen: ,,We waren vandaag veel beter dan SCHC. Het is dan ook terecht dat we de finale morgen gaan spelen”.

Voor Amsterdam is het fijn om Zimmermann in de ploeg te hebben. Niet alleen brengt de Duits international qua spel wat extra’s, ook kan zij extra informatie geven: ,,Ja, misschien geef ik mijn team wat inside-information”, aldus Zimmermann. ,,Wat ik weet is dat Mannheimer veel hoge ballen gaat spelen. Daarnaast hebben ze een Argentijnse driehoek in het midden die gevaarlijk zijn. Ik kijk er naar uit”.

Hockey Connect Magazine