De strijd tussen SCHC en Amsterdam op de EHL
De strijd tussen SCHC en Amsterdam op de EHL Hans Bakker

Amsterdam maatje te groot voor SCHC in EHL

Door: Hans Hofstra Euro hockey league Midden-Nederland Noord-Holland

Amsterdam heeft vrij gemakkelijk de finale van de EHL gehaald, door SCHC aan de kant te zetten. Vooraf werd gedacht dat de verschillen klein zouden zijn. Uiteindelijk won Amsterdam vrij gemakkelijk. Ook al was het verschil in de eindstand klein, qua spel was Amsterdam de betere. De vooral veel gemiste strafcorners van SCHC deden de ploeg uit Bilthoven de das om. 

Een sleep van Michelle Filet ging naast de goal aan de zijde van Amsterdam. Trijntje Beljaars en Yibbi Jansen kregen een kans vanuit een strafcorner. Pien Dicke kon namens SCHC de bal van dichtbij binnen tippen. Toch bleef na kwart 1 beide teams op 0-0 staan. 

Met een excellerende Freeke Moes in het tweede kwart kon Amsterdam uitlopen naar 0-2. Bij de 0-1 zag keepster Heerbaart er niet goed uit. De bal rolde onder haar door. Bij de tweede scoorde Moes knap raak uit een lastige hoek. Via haar backhand belandde de bal in de verre hoek. 


De uitzinnige Fiona Morgenstern feliciteert Freeke Moes na de 2-0. - Roel Ubels

Marijn Veen is terug

Marijn Veen mocht vandaag twaalf minuten meespelen. De spits van Amsterdam komt terug van een peesblessure en wordt langzaam gebracht. Veen: ,,Het is fijn om weer minuten te mogen maken. De voetblessure die ik had was een taaie blessure. Dat heeft tijd gekost. Vandaag voelde goed. Ik bouw het rustig op. Er staan komende zomer hopelijk nog veel mooie dingen te gebeuren”.


De strijd tussen SCHC en Amsterdam op de EHL - Hans Bakker

Vele corners gaan mis

Het was aan SCHC zelf te wijten dat het verschil niet kleiner was. Veel corners werden in de eerste helft om zeep geholpen. Ook spits Pien Dicke kreeg in totaal twee grote kansen. Amsterdam kreeg genoeg kansen om in het derde kwart de score verder uit te breiden. Dit gebeurde niet.

De halve finale kenmerkte zich vooral door de vele blessures of botsingen die beide teams opliepen. Sabine Plönissen (Knie), Stella van Gils (oog), Freeke Moes, Floor de Haan (Hoofd), Trijntje Beljaars (Bloedneus), Zerbo (Hoofd) en van Laarhoven kregen allemaal te maken met een incident. Vrijwel alle spelers konden door.


Marijn Veen maakte vandaag twaalf minuten voor haar club. - Hans Bakker

SCHC scoort toch

In het vierde kwart kreeg SCHC net zoals in de eerste twee kwarten meerdere strafcorners. Alle pogingen liepen op niets uit. En waar een schot van Jansen hard in de touwen leek te gaan, was het keepster Veenendaal die knap de bal uit de kruising plukte. SCHC kwam tot scoren door een goal van Jansen. Het was niet genoeg. Amsterdam won met 2-1. 

In de finale treft Amsterdam de Duitse ploeg Mannheimer H.C. Voor Amsterdam-speelster Sonja Zimmermann een bekende ploeg. In het verleden kwam zij uit voor de ploeg uit Duitsland. 

,,Het is zo fijn om weer in eigen huis de finale te halen. Het voelde vandaag goed. Niet alleen met mijzelf, maar met het hele team. Nooit heb ik het gevoel gehad dat we de finale niet zouden halen. Mijn blessure zorgt ervoor dat ik morgen nog niet kan meedoen. Ik doe morgen dus niet mee, maar ben blij voor mijn team om hier in de finale met hen te staan,, aldus Veen

Lees hier ook de liveblog van de wedstrijd

Marijn Veen maakte vandaag twaalf minuten voor haar club.
De uitzinnige Fiona Morgenstern feliciteert Freeke Moes na de 2-0.

Hockey Connect Magazine