De emotie spat er vanaf bij spits Miles Bukkens
De emotie spat er vanaf bij spits Miles Bukkens Hans Bakker

Miles Bukkens schittert in eerste wedstrijd EHL

Door: Hans Hofstra Euro hockey league Euro hockey league Noord-Holland

Hij scoorde niet. Toch was het vanaf kwart 1 genieten van de kunsten van Miles Bukkens. De technische, frivole en snelle spits liet meerdere malen het publiek op de banken staan juichen. Met Bukkens aan de bal, rook je gevaar. De spits zorgt vrijwel met elk contact voor dreiging richting de goal van de tegenstander. 

Dat Pinoké gisteravond voor de eerste keer in de historie de halve finale haalde, was voor de spits puur genieten. Zijn woorden naar de wedstrijd waren dan ook duidelijk: ,,Fucking mooi!”, aldus Bukkens die zijn geluk niet op kon. ,,We hebben zo hard getraind. Als je dan door mag gaan het weekend in, is dat super mooi”.

,,We hockeyden heel goed. Toch vond ik Real Club de Polo echt heel sterk. We stonden goed in de verdediging. De klasse van ons hele team. Ik vond de wedstrijd heel spannend. Maar met het hele team hebben we alles gegeven en dus de wedstrijd over de streep getrokken”, aldus Bukkens. 

Miles Bukkens schittert

Je kan er voor naar het stadion komen. Wanneer Miles Bukkens op het wedstrijdformulier staat, is het zelfs voor de neutrale toeschouwer genieten geblazen. De spits brengt iets extra’s. Niet alleen binnen het veld, maar ook daar buiten. De emotie, passie en enthousiasme voor de sport spat er bij hem af.

Ook coach Jesse Mahieu is duidelijk zichtbaar blij met zijn spits: ,,Hij is een half jaar eruit geweest. Het is fijn dat hij nu een halve wedstrijd kan spelen. Twee wedstrijden in de Hoofdklasse heeft hij meegespeeld. Op dit moment kan hij nog niet leunen op zijn ervaring. Hij zal nog wat ritme moeten krijgen. Toch zie je het vandaag ook. Het is een slim joch en hij brengt iets bijzonders in het stadion. Hij kreeg geweldige kansen doordat hij goed kan vrijlopen, waarna hij snel richting de goal gaat. Toch wil ik bij hem niet de druk leggen. Er zijn genoeg andere spelers die het verschil in zo’n wedstrijd kunnen maken”.


Miles maakte het zijn tegenstanders lastig met zijn sierlijke bewegingen - Fotocredit: Roel Ubels

Pinoké treft Old Georgians

,,We gaan vrijdag even goed herstellen”, aldus Bukkens die uitlegt hoe de voorbereiding richting de volgende tegenstander Old Georgians eruit gaan zien. ,,Dit doen we met twee fysiotherapeuten die ons gaan los masseren. Daarnaast hebben we een ijsbad die we gaan gebruiken. We hebben vorig jaar ook tegen Old Georgians gespeeld. Het zijn Engelsen die tot het einde door blijven gaan. Dus dat zullen wij ook moeten doen”.

De tegenstander lijkt een makkelijke opponent richting de eventuele finale die gaat komen. Toch ziet Bukkens dit anders: ,,Ik denk dat elke tegenstander lastig is. Ook Old Georgians uit Engeland. In deze wedstrijd probeer ik mijn goaltje mee te prikken”

Pinoké speelt op zaterdag om 16.00 uur in het Wagener stadion de halve finale. Op donderdag waren er meer kaarten verkocht dan voor de gehele vrijdag, waarin drie Nederlandse teams gaan spelen. Voor zaterdag voor de wedstrijd van Pinoké zijn nog kaarten beschikbaar.

Miles maakte het zijn tegenstanders lastig met zijn sierlijke bewegingen
Afbeelding

Hockey Connect Magazine