Pinoké scoort de openingstreffer tegen Real Club de Polo
Pinoké scoort de openingstreffer tegen Real Club de Polo Hans Bakker

Pinoké voor eerste keer in historie naar halve finale EHL

Door: Hans Hofstra Euro hockey league Euro hockey league Noord-Holland

De heren van Pinoké hebben zich voor de eerste keer in de geschiedenis geplaatst voor de halve finale van de EHL. Een goed gevuld stadion zag de Nederlandse ploeg stoeien met de eigen vorm. De 1-0 in de eerste helft bleek genoeg te zijn voor de overwinning.

Fans van Pinoké waren vanavond in grote getale richting het Wagener stadion gekomen om de kwartfinale van de EHL van de regerend landskampioen te bekijken. Met de zo’n ongeveer 2.800 fans op de tribune, wilden de Steekneuzen de vroege nederlaag vorig jaar in het toernooi goed maken. In dat toernooi was de kwartfinale ook meteen het eindstation van het toernooi. 

Beide teams kregen kansen in het eerste kwart. Vooral een Spaanse schot van Club de Polo was een gevaarlijke Keeper Hidde Brink hield zijn goal knap leeg. Daartegen was het Pinoké die met een mooie combinatie leek te scoren. Miles Bukkens speelde de bal door zijn benen, naar een medespelers. Het zorgde bijna voor de openingstreffer. 

Bukkens was zelf indirect betrokken bij de eerste strafcorner van de wedstrijd. Vooraf ging een prachtige backhand voorzet van Daan Bonhof vooraf. De aanvaller nam de bal aan, werd ondersteboven gelopen in het 23-meter gebied van Real Club de Polo en kreeg een corner. Met Hendrickx op de kop, een grote kans op het openingsdoelpunt. De Belg mikte naast. 

Daan Bonhof op stoom

Bonhof is misschien wel de man die gevolgd moet worden tijdens deze EHL. In kwart 1 zorgde de verdediger voor een prachtige onderbreking van een Spaanse aanval. De sterke Bonhof hield overzicht en kon bijna een medespeler alleen voor de keeper zetten. Helaas voor de jonge Steekneus, was zijn voorzet net te scherp. 

Pinoké was de sterkere van de twee in het eerste kwart. Met dit geweten ging de ploeg in kwart 2 op zoek naar de openingstreffer. Wederom liet de frivole Bukkens zich zien. Zijn acties leken iets te opportuun en te nonchalant. Polo hield hierdoor makkelijk stand. 

Troost laat stadion juichen

Rommelig uitverdedigen van Polo en een scherp Pinoké zorgde voor de openingstreffer. De levensgevaarlijke Joep Troost stond goed opgesteld bij de tweede paal. Een doorgeschoten bal kon door Troost hard in de touwen worden geslagen. 


Joep Troost scoort de openingstreffer voor Pinoké. - Hans Bakker

Polo komt meer

Polo kwam goed uit de startblokken in kwart 3. Pinoké kwam onder druk, maar wist zich na vijf minuten hier weer onderuit te hockeyen. Het spel golfde even op en neer. Het was wachten op het beslissende laatste kwart. Polo kroop meer uit haar schulp en kreeg een corner. Deze werd slecht uitgevoerd, toch moest Pinoké op haar tellen passen.

Emoties volgden, waar Ortuno de scheidsrechter smeekte om het geven van een kaart aan een speler van Pinoké. Deze kwam niet. Toch veranderde het type spel. Polo speelde opeens met veel passie, Pinoké leek onder de indruk.

De angel leek uit de wedstrijd te gaan toen de klok nog zeven minuten te spelen aangaf. Max Laplaza kreeg groen en direct daarna kreeg Pinoké de tweede corner van de wedstrijd. Ook de tweede poging van Hendrickx werd niet omgetoverd tot een doelpunt. De specialist lijkt nog te moeten groeien in het toernooi. 

De Spaanse keeper Calzado werd eruit gehaald. Met elf veldspelers ging Polo op jacht naar de gelijkmaker. Polo kreeg een corner, de spanning steeg. Ook Pinoké kreeg nog een grote kans. Dockier schoot uit een onmogelijke hoek voorlangs. 

Het bleef bij 1-0. Pinoké won en staat daarmee voor de eerste keer in de historie in de halve finale van de EHL. 

Joep Troost scoort de openingstreffer voor Pinoké.
In een prachtige ambiance mocht Pinoké dit jaar proberen de halve finale te halen.
Een spannend hockeygevecht ontstond er tussen Real Club de Polo en Pinoké.

Hockey Connect Magazine